Kleopátra szépségszalon

Aktuális

Nem kell baktériumoktól tartani egy igényes szoliban!

A szoláriumokkal kapcsolatban sokszor találkozhatunk ellenérvekkel, melyek lebeszélnének a használatáról.

Némelyiknek van valóságalapja, mások pedig teljes mértékben tévhiteken alapulnak, de sajnos eléggé elterjedtek ahhoz, hogy jó néhány embert elriasszanak a szolárium használatától.

Az egyik leggyakrabban hangoztatott ellenérv, hogy a szoláriumban mindenféle betegségeket kaphat el az ember, amiket aztán nagyon nehezen lehet kikezelni. Vajon van alapja ennek a feltevésnek, vagy csak fölösleges ijesztgetés? Tényleg el lehet kapni betegségeket a szoláriumban, és ha igen, milyeneket? Hogyan kerülhetjük el, hogy összeszedjünk egy fertőzést?

Minden a higiénián múlik

Nos, annyi valóságalapja ennek éppenséggel van, hogy ha nincs egy szolárium megfelelően tisztítva, nem tartják be a higiéniás feltételeket, akkor valóban el lehet kapni különböző betegségeket. Ugyanis ide, mint tudjuk, emberek járnak, akik különféle baktériumokat hordozhatnak a bőrükön. Innentől kezdve pedig, ha nem tisztítják a gépeket rendesen, minden egyes ember után, bizony összeszedhetjük egymás betegségeit.

Fertőtlenítés – mivel?

Vannak vendégek, akik áttörlik maguk után a szoláriumot, ugyanakkor könnyelműség volna csak erre hagyatkozni. Minden szoláriumban a személyzet dolga, hogy gondoskodjon a rendszeres fertőtlenítésről nem csak magán a gépen, hanem a környezetében is. Egy igényes szolárium alapvető ismérve a higiénia, ahol igazán adnak a minőségre, ott nem engedhető meg, hogy ezt a kérdést félvállról vegyék. Léteznek speciális, plexikre kifejlesztett tisztítószerek, a legtöbb szoliban ezeket alkalmazzák.

Álló szolárium esetében fontos higiéniás elem az eldobható papír lábalátét, így a lábak is védve vannak. A szolikban használatos szemüvegek rendszeres fertőtlenítése is alapvető fontosságú.

Mikorra foglalhatok neked időpontot?

Kérek egy időpontot!