Kleopátra szépségszalon

A szoláriumozásról

Miért jó a szolárium?

A szolárium erősíti az immunrendszert oly módon, hogy aktiválja a fehér vértesteket, melyek a testet megtámadó baktériumok ellen harcolnak.

Az ultraibolya B sugárzás javítja a vér minőségét és csökkenti abban néhány mérgező anyag mennyiségét.

A szolárium egyértelműen hozzájárul jobb közérzetünkhöz, eltünteti a bőr apróbb szépséghibáit, mindamellett vonzó, kellemes színt és kisugárzást, valamint magabiztosságot kölcsönöz mindannyiunknak.

Tippek szoláriumozáshoz
Annak érdekében, hogy egészséges módon tudjunk szoláriumozni, érdemes betartani az alábbi barnulási tanácsokat.

 

MILYEN BŐRTÍPUSBA TARTOZOK?

Mielőtt elkezdenénk szoláriumozni, nem árt, ha végig gondoljuk, milyen a bőrünk, milyen bőrtípusba tartozunk. Már elegendő lehet, ha végig gondoljuk, hogy nyáron nyaraláskor mennyire tudunk lebarnulni, le szoktunk- e égni a napon. A bőrtípusunkon kívül az anyajegyeinket is jó ismernünk. Napozáskor, szoláriumozáskor tanácsos a bőrből kiemelkedő anyajegyeket UV szűrős krémmel bekenni.

Típus Szemszín Hajszín Bőrszín Szőrzet Anyajegy Szoli
1. típus kék, zöld vörös fehér kevés, világos sok, nagy 3 perc
2. típus kék, szürke szőke világos világos sok, kicsi 3-6 perc
3. típus barna világosbarna normál sötét néhány 4-9 perc
4. típus barna sötétbarna kreol sok, sötét kevés 6-15 perc

 

FOKOZATOSAN EMELT SZOLIZÁSI IDŐ

Fontos, hogy első alkalommal mindig rövid időre feküdjünk be a szoláriumba (4-6 perc), majd fokozatosan, ahogy barnul a bőr, kis egységenként (2-4 perc) emeljük a szoláriumozás időtartamát. Ennek az az oka, hogy minél barnább a bőr, annál több UV fény kell ahhoz, hogy tovább barnuljon. A fokozatosság elvét betartva elérhetjük, hogy a bőrünk sose égjen le.

 

HASZNÁLJ SZOLÁRIUM KOZMETIKUMOKAT

Ezeket a termékeket speciálisan szoláriumozáshoz fejlesztették ki, segítségükkel mélyebb, tartósabb barnulás következik be rövidebb idő alatt. De használatuk nem csupán az eredményesebb barnulás érdekében fontos, hanem azért is, mert a szoláriumozás ideje alatt védelmet nyújtanak az UV fény nem kívánatos hatásai ellen. Anti-aging hatóanyagaik segítségével megelőzik az apró ráncok kialakulását. Szolárium kozmetikum használatával elkerülhetjük a jellegzetes „szolárium szag” kialakulását is.

 

NE VISELJ SMINKET SZOLÁRIUMOZÁSKOR!

Szoláriumozás előtt a smink, parfüm eltávolítása a bőrünkről azért fontos, mert ezek a kozmetikumok egyrészt tartalmazhatnak UV-szűrő hatóanyagot, ami által nem fog a bőrünk lebarnulni, hiába szoláriumoztunk, illetve a meleg hatására kitágult pólusainkba beszívódva eltömíthetik azokat, ezáltal pl. mitesszert okozva.

Mikorra foglalhatok neked időpontot?

Kérek egy időpontot!