Kleopátra szépségszalon

Ultrahang

Szeretnél gyorsan valami kényeztetést, feszesítést, de masszázsra nincs időd?
Sokat szolizol, vagy csak most jöttél meg a nyaralásból és a bőröd segítségért kiállt?

Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható, 20 000 Hz-nél magasabb rezgésszámú hanghullámokat jelent. Az állatvilág kommunikációs célokra használja, mi emberek pedig a gyógyítás és a bőrszépítés területén alkalmazzuk.

Hogy működik?

Az ultrahangos készülék kezelőfejében egy kvarckristály van, mely áram hatására egy meghatározott frekvencián rezegni kezd. A rezgést a kezelendő terület fölé helyezett kezelőfej és a bőr között egy ún. csatoló közeg biztosítja: míg az orvosi kezelések során semleges ultrahangos gélt használnak, a kozmetikai gyakorlatban inkább valamilyen hatóanyagos gél maszk, szérum,ampulla, olaj, kerül a kezelőfej alá. Fontos, hogy az ultrahanggal, mind a vizes bázisú, mind az olajos bázisú anyagok is bevihetők! Az ultrahangos hullám több milliméter mélyen behatol a szövetekbe és hatását ott fejti ki.

Hatásai:

Elősegíti a hatóanyagok felszívódását, amit azzal ér el, hogy – mechanikai hatása révén – mintegy szétrázza, meglazítja a bőr felületén található szaruréteget (pontosabban a barriert). Az ultrahang hőhatása következtében az erek kitágulnak, a mechanikai és kémiai hatások pedig fokozzák a sejtmembrán áteresztő képességét. Az ultrahangos hullámok mélyebb rétegekben észlelhető hatása a zsírlebontás és a nyirokkeringés fokozódása. Az ultrahang serkentőleg hat a kollagén anyagcserére és a fibroblasztok működésére, a salakanyagok kiürülésére, a diffúziós folyamatokra is.

Eredménye:

A bőrre felvitt hatóanyagok a barriert átlépve, mélyebbre hatolnak a bőrben.

A bőr és a kötőszövetek összessége feszesebbé válik és revitalizálódik, valamint az anyagcseretermékek a szövetekből eltávoznak.

Mikorra foglalhatok neked időpontot?

Kérek egy időpontot!